300 g lišek
1 stroužek česneku
6 lžic olivového oleje
2 lžičky citronové šťávy
750 g nových brambor
1 malá cibule
čerstvá petržel nebo zelené listy jarní cibulky
sůl
pepř
Lišky očistěte a nakrájíme. Smíchejte je v misce s mletým česnekem, solí, pepřem, dvěma lžícemi oleje a citronovou šťávou a nechte je deset minut marinovat. Brambory očisěte a uvařte ve slupce do měkka. Slijte a nechte je vychladnout. Větší brambory překrojte, menší rozpulte. Na rozehřáté pánvi orestujte na oleji cibuli, přidejte lišky i s marinádou a dohromady opečte.
V širším kastrolu rozehřejte olej, přidejte brambory, opékejte cca tři minuty a osolte. Smíchejte s opečenými liškami a ozdobte nakrájenými zelenými bylinkami. Hodí se ke grilovanému masu nebo do salátu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment