2 kg jeřabin
l čistého lihu
1 kg cukru krupice
litr vody
kůra z 1 citronu, žlutá část
4 hřebíčky
kousek skořice
Na mírném ohni svařte cukr s vodou na sirup a nechte vychladnout. Do zavařovací lahve nasypte polovinu omytých a očištěných jedlých jeřabin a pomačkejte je. Přidejte okrájenou kůru z dobře omytého citronu, hřebíček a skořici. Zalijte vychladlým cukrovým sirupem, lihem a nechte odstát na teplém nebo slunném místě 8 dní. Výluh je teba přecedit přes čisté plátno nebo kousek bílého flanelu. Promíchejte a ještě jednou profiltrujte.Do lahví vložte omyté a očištěné zbylé plody jeřábu,zalijte likérem a uzavřete. Nechte v uležet v chladu nejméně 3 týdny, v ideálním případě nechte likér uležet po dobu tří měsíců.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment