Sunday, January 30, 2011

Rizoto s jahodami a bazalkou

2 polévkové lžíce másla
hrníček rýže (arborio)
3/4 hrníčku jahod
1 lžíce bazalky
4-6 teplého kuřecího vývaru
půl hrníčku nakrájené cibule
sůl
pepř

Rozmixujte bazalku a jahody s jedním hrníčkem vývaru. V pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm cibulku. Přidejte rýži a dobře promíchejte. Přidejte jahodovou směs, přiveďte k varu a poté snižte plamen na mírný. Povařte za stálého míchání, dokud se tekutina nevstřebá do rýže. Přidejte další hrníček vývaru.Míchejte, až se vstřebá přilijte další. Ještě jednou opakujte. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Pokud rýže ještě není dostatečně měkká, přidejte ještě hrníček vývaru. Sundejte z plotny a ozdobené jahodami a bazalkou podávejte

No comments:

Post a Comment